czwartek, 12 kwietnia 2012

Makaron orecchiette z łososiem

Intrygujący smak włoskiej kuchni w Twoim domu!



                                             Makaron orecchiette z łososiem          Fot. A. Rogalski


Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 7 min  
Porcja: 398 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 50 dag makaronu orecchiette 
- 50 dag pomidorów 
- strąk czerwonej papryki 
- 2 łyżki oliwy 
- 2 ząbki czosnku 
- łyżeczka posiekanej ostrej papryczki 
- 10 dag plastrów łososia wędzonego 
- łyżeczka brązowego cukru 
- 1/2 szklanki świeżych listków bazylii 
- sól, pieprz

Sposób wykonania:
1. Makaron wrzuć do rondla z wrzącą posoloną wodą, ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekany czosnek i ostrą paprykę, dodaj posiekane pomidory, drobno pokrojoną słodką paprykę i brązowy cukier. Duś na małym ogniu 5 min. Dorzuć pokrojonego w paski łososia i bazylię,
przypraw solą i pieprzem.  Wymieszaj z osączonym makaronem.


Autor:  http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_dania_glowne_artykul,10022675.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz