Intrygujący smak włoskiej kuchni w Twoim domu!
Makaron orecchiette z łososiem Fot. A. Rogalski
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 7 min
Porcja: 398 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 50 dag makaronu orecchiette
- 50 dag pomidorów
- strąk czerwonej papryki
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka posiekanej ostrej papryczki
- 10 dag plastrów łososia wędzonego
- łyżeczka brązowego cukru
- 1/2 szklanki świeżych listków bazylii
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Makaron wrzuć do rondla z wrzącą posoloną wodą, ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekany czosnek i ostrą paprykę, dodaj posiekane pomidory, drobno pokrojoną słodką paprykę i brązowy cukier. Duś na małym ogniu 5 min. Dorzuć pokrojonego w paski łososia i bazylię,
przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z osączonym makaronem.
Autor: http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_dania_glowne_artykul,10022675.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz