Hiszpańska tortilla
fot. STOCKFOOD/FREE
Przygotowanie ok. 20 min * 1 porcja – ok. 240 kcal
Składniki na 2 porcje:
- 4 jajka
- 1 mała cukinia
- pół czerwonej papryki
- 1 łyżka czarnych oliwek
- olej lub oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Cukinię przekrój wzdłuż na połowę, pokrój na talarki. Paprykę pokrój w kostkę. Oliwki osącz, pokrój.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj cukinię i paprykę, przesmaż, mieszając, podduś. Jajka ubij z solą i pieprzem.
3. Do warzyw na patelni dodaj oliwki, wymieszaj. Zalej masą jajeczną, wymieszaj. Smaż pod przykryciem, aż masa się zetnie. Potem obróć omlet na drugą stronę i dosmaż.
polki.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz