czwartek, 12 kwietnia 2012

Francuskie ślimaczki z sosem pesto

Wyśmienita przekąska!




                                                                 Francuskie ślimaczki         
                                                                         Fot. A. Rogalski


Składniki:
- opakowanie rozmrożonego ciasta francuskiego
- sos bazyliowy (pesto)
- sól
- pieprz 

Sposób wykonania:
1. Opakowanie rozmrożonego ciasta francuskiego (ok. 45 dag) rozłóż na blacie. 

2. 4 czubate łyżki sosu bazyliowego pesto wymieszaj z 2 łyżkami parmezanu oraz szczyptą soli i pieprzu. 

3. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto. Zawiń w roladę, zaczynając od dłuższego boku. Pokrój ostrym nożem na 18 plasterków. Połóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 min (210 st.), aż ślimaczki staną się złote.


polki.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz