- 1 kg filetów z piersi kurczaka (pokrojonych w paski lub kostkę)
- 2-3 cebule pokrojone w paski
- kilka ząbków czosnku, drobno posiekanego
- 2-3 marchewki (pokrojone w paski)
- 1 mała cukinia (pokrojona w paski)
- 2 czerwone papryki pokrojone w paski
- miód
- sos sojowy
- sól
- pieprz
- mielona papryka (słodka i ostra)
- olej do smażenia
Wykonanie:
Posiekane ząbki czosnku, pokrojonego kurczaka, odrobinę słodkiej papryki i kilka łyżek sosu sojowego wymieszać razem w misce, przykryć i odstawić.
Pokrojone warzywa usmażyć na oleju. Odłożyć usmażone warzywa na talerz.
Dolać na patelnię oleju i usmażyć kurczaka. Następnie dorzucić do niego warzywa i wymieszać.
Po chwili dodać sól, pieprz i odrobinę ostrej papryki; wszystko wymieszać i dodać sos sojowy oraz miód.
Całość mieszać aż do odparowania części wody.
Można podawać z makaronem ryżowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz